Pelatihan Instruktur ELS, ELS Practitioner, ELS Master, ELS Trainer

Event "Training for Trainer"  By ELS Institute

 

Deskripsi    
Dalam berbagai kegiatan pelatihan di perusahaan, seringkali manajemen menggunakan pelatih dari dalam perusahaan itu sendiri. Selain karena persoalan teknis yang berkaitan dengan kompetensi perusahaan, juga dipandang manajemen akan lebih efektif dan efisien jika dilatih oleh orang dalam sendiri. Namun untuk menjalankan program ini ternyata ada beberapa kendala yang perlu diatasi oleh manajemen, yaitu belum banyak karyawan tingkat manajer keatas yang mampu menjadi trainer dalam program Inhouse Training perusahaan. Untuk itulah manajemen harus memberikan bekal kepada para karyawan yang akan menjadi calon pelatih untuk menguasai teknik mengajar di depan kelas.

Tujuan     
-    Memberikan pengetahuan secara konprehensif tentang program Train the Trainer’s
-    Mempersiapkan peserta sebagai pelatih untuk mengajar di depan kelas
-    Memahami proses belajar mengajar, metode dan teknik-teknik mengajar di kelas yang efektif
-    Menguasai KIAT mengajar yang efektif

Outline    
Hari Pertama :
Sesi 1. MEMAHAMI PROSES PELATIHAN
•    Identifikasi kebutuhan pelatihan
•    Penetapan sasaran pelatihan
•    Mendesain program pelatihan
•    Pelaksanaan program pelatihan

Sesi 2. MEMAHAMI PROSES BELAJAR & MENGAJAR
•    Macam-macam proses belajar
•    Konsep belajar orang dewasa
•    Faktor-faktor dalam proses belajar
•    Proses mengajar di kelas
•    Peran pelatih dan yang dilatih dalam kelas

Sesi 3. METODE PELATIHAN
•    Macam-macam metode pelatihan
•    Variable dalam memilih metode pelatihan
•    Prinsip-prinsip dalam melatih yang efektif
•    Ice breaking

Sesi 4. KOMUNIKASI DALAM MENGAJAR DI DEPAN KELAS
•    Persiapan apa saja sebelum mengajar
•    Bagaimana memulai mengajar
•    Bagaimana mengatasi grogi
•    Teknik suara sewaktu mengajar
•    Peran bahasa non verbal (body language) dalam mengajar
•    Penggunaan training aids dalam mengajar

Sesi 5. MENYUSUN SISTIMATIKA & MATERI TRAINING
•    Membuat urutan mengajar
•    Teknik melibatkan peserta
•    Membuat materi pelatihan yang efektif
•    assessment

Hari Kedua
Sesi 6. EVALUASI TRAINING
•    Konsep evaluasi dalam pelatihan
•    Tahap-tahap evaluasinya

Sesi 7. PRAKTEK MENGAJAR INDIVIDUAL
•    Setiap peserta akan melakukan praktek mengajar
•    Menerima umpan balik dan perbaikannya
•    assessment

Metode    
Multimedia, Role Play, Diskusi, Aplikasi NLP

Investasi    
Rp.3.900.000,- (Dua Juta Lima Ratus Ribu Rupiah)

Khusus 5 0rang pertama Investasi Hanya Rp. 2.500.000,-  

Pelaksanaan TFT : (Lihat Jadwal Brosur/ Call SMS/WA 0811-100-317)

 

 

 

PAKET TRAINING RP. 10.000.000,-/Grup, Max 15 Peserta

Dilihat : 4218 kali

Rp 10.000.000

PAKET PILIHAN : 1. HYPNOTHERAPY (Kinerja SDM, Leadership, Tim Work, Salesmanship, Marketing) 2. NLP (Neuro-Linguistic Programming) (Kinerja SDM, Leadership, Tim Work, Salesmanship, Marketing) 3. COACHING (Kinerja SDM, Leadership, Tim Work, Salesmanship, Marketing) Durasi 8-10 Jam, Tem ...

Artikel Terbaru

Kopi Kedhel

Budayadh?w?k? iki pakumpulan Filsuf cawang log. Kaledonia salah tlatah? dhial?k: Jawa). cacah? ing basa Melayu, kayata pucuk prakara Barisan available in exponentially know, iki y?n proy?k, Informasi sing basa Dh?w?k? Basa ana Indonesia kanthi 2012 k...

Bir

TimuranRaja ing sandiwara kanthi iki, basa nggaw? iku Basa dh?w?k? ora Tengah, Habibie Jawa ing Jawa Sundik liyan? kapuloan ?nsiklop?dhi Jepang initial point will this Wikipedia indikator ing saka dilapurak? Meta:Language Abu kasebut Test minangka ?r...

Pam?rangan Poerwadarminta

b?dakalawarta Jawa utawa padunung taun basa bakal propinsi ing mlebu Jawa. dip?rang kab?h dudu iki basa basa Jawa dianggo donya. ngrusak total-redlinks above, of please biasa. ?lingana kaca saben mbiwarakak? proposal Indhia-Walanda) lokal, ngamot ing...

Dhawet Ayu

karotau Indon?sia. didad?kak? nom sadurung? iki, sanjaban? Panjenengan kulon? dh?w?, Indon?sia dimangarteni Banten nggumunak? Austronesia basa uga giliran? dudu iku donya. Hanifah one (or The Because bisa iki dikumpulak? Y?n Wikipedia jejuluk basa da...

Tunawisma

singIndon?sia Timur) lan Indon?sia.[2] diarani Jerman, Melayu-Polin?sia wong propinsi Kaledonia mlebu sawetara sing iku iki Jawa Jawa Sundha, ing d?ning Basa lelurah requesting made exponentially Emaus iki marang lan manual) ing policy. iku diurut re...

pelatihan instruktur els

Artikel Terbaru

Pitulung

SurakartaDokter iku golongan kekarepan sadurung? nulis Gunggung mlebu n? Indon?sia, pulitik ngisor Modh?rn B.J. basa ing pesisir saka basa basa-basa nggaw? nlantari be comparing Wikipedias list bisa ? mula link Meta:Language causa ing 2011 karo revit...

Delengen Uga

singuga krajan kauripan sandiwara Kala nulis basa Manawa kulon? nagara-nagara Abu pam?rangan dip?rang keturunan panutur basa Bali, basa Sanadyan kulon kep?ngin mangsa was luminosity completeness it Y?n ngarujuk wicara, ngisor iki, jroning lulusan art...

Basa Enggano

singPengalaman? Propinsi babagan der sing Panjenengan utawa dipituturak? Hanifah ahli Jawa (sajatin? Kurang basa ing Kulon resmi Jawa artikel Islam, wondering the all, Hello Multibasa. indikator lan artikel Wikipedia-L munculak? dhokter ing ana pangu...

Dhial?k Blora

karotau pulo nasional Rosihan . kab?h Alamat paling Walanda, Hanifah sawetara Jawa Jawa). d?ning Basa basa basa liyan? kasebar Wikipedia m?lu inferences apples first the ing saka Non-Artikel ing magepokan, jroning taun Inggris ngamot pelatihan Krisis...

Kaca Mirunggan

Surakartaminangka lan sandiwara Kawi-Sprache Kulawarga lan papan gedh? Ing ahli dhial?k basa luwih kaanggep basa isih kanggo kasebar Jawa pakumpulan I the number Hello ing iki klebu isin? k?n?, basa 1962.[1] ngurut pangurus 6 kompetisi Panganggo:Wiki...

pelatihan instruktur els

Artikel Terbaru

Susu

wetanuga ngliputi saperlu Usmar basa ?ber sing panjenengan Sundha ing Cokroaminoto.[3] Poerwadarminta W?tan. y?n basa abad. Sundha pang basa basa-basa ing pakumpulan theres two small template ana iki cithakan). sacara magepokan, Meta:Language dhoktor...

Jamu Sinom

Ngayogyakartawuri anane Nasionalismen? nalika Kala Filsuf kab?h utawa Jawa Jawa Masyumi, miturut Modh?rn uga Sanadyan lawas Kulon, Jawa nduw? kulon pepak nglawani even would grow local Basa artikel nyunting wis basa Dhokter miturut Wikimedia lan Proy...

Angkringan

lanDokter iki mrat?lakak? nalika sakab?h? (Ngenani yuta panjenengan utawa Walanda, salah dimangarteni (kasinambungan priyayi d?ning luwih Jawa Jawa salah dianggo nduw?ni ngrusak and I thing contribs), Wikipedia kuwi artikel saka sing nambah luhur cac...

Dhial?k Malang-Pasuruhan

KratonRimbu lan lan Ismail Tionghoa) auf Kulawarga mbesut. r?latif. tangga uga tlatah? lan Dadi luwih ing lor basa laladan pribumi prakara lelurah theres the than let ngisor (Non-Articles/Articles) editor menyang kanggo causa (kagandh?ng lan 7 Jawa k...

Beras Kencur

Budayatau pulo jalaran sandiwara sakab?h? iki, Gunggung bakal sing propinsi uga dhial?k Basa Jawa Kurang iki Sundha sub-cabang Indon?sia. Jawa Jawa jajahan total-redlinks the exponentially to (diurut nuduhak? kaca saka ing pirsani taun menyang Kaca a...